Recunosc ca am cam lasat portalul romanilor din Franta din mana, adica nu prea am mai actualizat decat ceea ce era strict de interes general, dar ne gandim sa reluam putin actvitatea cu ajutorul dumneavoastra, al romanilor din Franta, Paris, Nisa sau Lyon – si nu numai. Franta este una dintre cele mai mari tari din Uniunea Europeana, atat ca intindere cat si ca numar de locuitori ( 66.600.000), fiind depasita doar de Germnaia ce numara 80 de milioane de locuitori.

Comunitatea romanilor din Franta – Forum

Cele mai populate zone din Franta sunt evident Parisul, care gazduieste in zona metropolitana 12.672.000 locuitori, din care in orasul propriu-zis sunt doar 2.193.031 locuitori. Ar urma fara a avea pretentia ca le asezam in ordine, Lyon-ul, Marsilia, Lille ( pare incredibil nu-i asa?) sau Marsilia. Nu ar trebui omis nici Toulouse, Bordeaux si Nisa, in total avem sapte orase cu peste un milion de locuitori in Franta. Insa evident ca intinderea sa compenseaza, chiar daca de exemplu in TOP 20 de orase avem doar 17 ce depasesc 500.000 de locuitori.

Va reamintim ca pentru romanii din Franta avem un portal separat, gazduit de e4Fr.Net, dar avem si versiuni in limba franceza, un site special dedicat invatarii limbii franceze fara profesor, o pagina de FaceBook si probabil ca in curand ne vom axa pe crearea de grupuri speciale pentru cele mai mari orase din Franta. Vom incerca sa venim cu informatii legate de gasirea unui loc de munca, cazare si altele. Ne bazam pe sprijinul dumneavoastra pentru a duce la bun sfarsit acest proiect, oricine poate adera la el si poate deveni contibutor la dezvoltarea sit-urilor si forumurilor romanilor din diaspora.

Romanii din Franta

Comunitatea romanilor din Franta – Forum