Venim in sprijinul romanilor din Germania, nu doar a celor din Munchen si Stuttgart pentru care am creat deja pagini separate pe portalul e4De.Info cu o informatie de ultima ora: alocatia pentru copii ( Kindergeld  )a fost majorata din aceasta luna cu patru euro. Astefel pentru primii doi copii veti primi cate 188 de euro, pentru al treilea 194 si de la patru copii in sus cate 219 euro lunar. Precum se poate vedea, nemtii inteleg ca odata cu cresterea numarului de copii cresc si nevoile parintilor acestora. Aceste sume se vor acorda retroactiv pana la 1 ianuarie 2015, deci se poate daca vrei!

Alocatia pentru copii – Kindergeld – Germania

Foarte interesanta este abordarea germanilor cu privire la alocatia pentru copii, acestia oferind sprijinul familiilor incazul incare copilul este cu unul din pariniti in Germania sau in Romania. Evident ca cel care cere alocatia trebuei sa fie salariat si rezident in Germania, dar este de apreciat situatia cand doar unul din parinti este la munca pe teritoriul Germaniei, iar al doilea parinte se afla cu copilul in Romania. Si in acest caz statul german ofera alocatia pentru copii – Kindergeld, daca restul de conditii legale sunt indeplinite.

Exista si o derogare de la aceste conditii: cand copilul se afla la studii intr-o alta tara sau localitate, dar doar daca este vorba de studii superioare ( postliceale).

In atentia romanilor din Germania care au dreptul la alocatie si au depus deja cererea pentru a obtine aceste sume de bani:

Verificati, asadar, transferurile bancare ale alocatiei pentru luna septembrie si octombrie. Daca observati anumite probleme, cum ar fi: intarzierea platilor, plata alocatiei nemajorate, neplata diferentei retroactive de 32 de euro pentru fiecare copil, atunci contactati urgent Familienkasse la linia telefonica dedicata 0800 4 5555 30.

In speranta ca am fost de ajutor, asteptam intrebarile voastre legate de acest subiect sau de altele. Vom transmite toate intrebarile consilierilor nostri din Germania si Austria.

Alocatie copii in Germania

Alocatia pentru copii – Kindergeld – Germania