Banuiesc ca deja stiti ca Suedia este una dintre tarile Uniunii Europene in care romanii ar dori sa emigreze datorita nivelului ridicat de civilizatie, dar mai ales pentru ca aici nivelul de trai este de sute de ori mai bun decat cel din Romania. Problema este evident limba, iar pentru unii clima – mult mai rece ca cea de la noi. Totusi intr-o tara in care populatia nu ajunge nici la 10 milioane, concentrata in special in cele noua orase mai mari, printre care enumeram Stockholm, Göteborg, Malmo si Uppsala care grupeaza aproape 2 milioane de locuitori, romanii se acomodeaza destul de repede.

Romanii din Suedia iti spun bine ai venit

Asa cum stiti deja, pe portalul 4Eu.Info avem site-ul si forumul romanilor din Suedia, unde sunteti oricand bine veniti. Ce m-a impresionat pe mine in Suedia? In primul rand curatenia, ai impresia ca aici nimeni nu face mizerie, poate doar rromii nostri care azi sperie suedezii. Apoi caldura suedezilor, care desi toti spun ca nu o vad, eu am simtit-o pe pielea mea. Nu stiu limba suedeza, deci m-am descurcat doar in engleza. Am discutat mult cu ei, mi s-a parut ca ma asculta cu atentie cand le vorbesc despre Romania si despre romani, ba chiar mi-au spus ca au prieteni romani stabiliti de peste 10 sau 15 ani aici [ Göteborg – aici mi-am petrecut concediul anul acesta ], dar sunt efectiv speriati de valul de cersetori – iar de curand televizunea suedeza a inceput sa-i familiarizeze cu realitatea din Romania, unde acesti cersetori au palate – deci noi incepem sa-i tranformam pe suedezi din oameni primitori in persoane reticente cand aud de romani.

Daca esti roman si esti stabilit in Suedia, te invitam alaturi de noi, pentru ca doar impreuna vom reusi sa aratam ceea ce reprezentam noi romanii cu adevarat!

Romanii din Suedia

Romanii din Suedia iti spun bine ai venit