Senatorul Ionel Agrigoroaiei ar dori ca in Romania sa se ofere copiilor o alocatie de 100 de euro lunar, de la nastere si pana la finalizarea studiilor. Poate ca ideea a venit dupa ce in Marea Britanie se vor acorda banii de la asistentra sociala in marimea celei din tara de provenienta. Eu as miza pe 1000 de euro pe luna si i-as trimite pe toti in UK, sa vedem cum fac fata englezii atunci. In sfarsit, ideea nu este rea, mai ales ca sumele s-ar recupera imediat prin accizarea taxei de viciu cu 0,05 bani.

Alocatiile pentru copii ar putea creste la 100 de euro de la 84 de lei cat sunt acum

In lun aianuarie a mai fost o initiativa de acest fel in senatul Romaniei, cand se discuta de 200 de lei, de la 84 de lei cat sunt ele acum. Sa fim seriosi, este o suma atat de mica, incat rad si curcile de noi, probabil de aceea britanicii au recurs la acest siretlic. Ati vazut ca exista solutii bugetare pentru a mari alocatiile pentru copii in Romania, la nivelul celor din statele in care lumea o duce mai bine, trebuie doar sa vrem.

Stau si ma intreb de ce oar ecand e vorba de veniturile parlamentarilor, inclusiv pensii speciale si alte astfel de sume sunt mereu pe ordinea de zi si se gasesc resurse financiare, dar cand este vorba de copii, viitorul acestei tari, nu? Sa fioe pentru ca celor de la guvernare chiar nu le pasa de noi, de tara si de viitorul nostru? Inclin sa jur ca asa este, dar depinde ce credeti voi, nu eu.

Alocatii copii in 2016

Alocatiile pentru copii ar putea creste la 100 de euro de la 84 de lei cat sunt acum