Cred ca am auzit de sute de ori lozinca Vrem spitale nu Catedrale – doar ca nimeni nu explica la ce ar folosi mai multe spitale in Romania care nu mai are doctori si asistente medicale. Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni, nu sustin construirea mega-catedralei si nici multiplicarea cluburilor gen Colectiv, vreau doar sa inteleg de ce nu sunt suficiente peste 400 de spitale in situatia in care Romania are sub 300 de orase. Unde sa le construim? La Vascauti sa traiti, ar raspunde un bun prieten de scena.

Vrem spitale, catredrale sau cluburi – gandim corect, suntem informati?

Evident ca aceste scandari apar in momentul in care lumea este nemultumita, cand are impresia ca banii sunt cheltuluiti inutil. Va aduc aminte ca in Romania unui medic de familie ii rvin cel putin 2.000 de pacienti, in timp ce bisericile ar trebui sa primeasca in jur de 1000. E greu de vazut adevarul in hatisul de date statistice. Dar vreau sa va zic ceva ce poate nu stiti? Peste 90% din biserici sunt de pe vremea comunistilor, iar peste 60% sunt monumente istorice. Ce facem? Le darmam?

Ce e mai grav? Ca sunt cluburi multe in Romania sau ca nu respecta o legislatie si asa precara? In Olanda sunt cluburi cat vezi cu ochii, ii impiedica asta sa traiasca bine si sa nu aiba astfel de probleme? Traim rau, vrem sa schimbam ceva si ne legam de primul lucru care ne iese in ochi. Prea multe biserici, prea multe cluburi. Eu zic: pre putini medici, prea multa coruptie si jaf in spitale!

Vrem Spitale