Am mai citi pe ici pe colo detalii despre cazul familiei de romani din Norvegia “deposedati” de copii, unele relatari s-au dovedit exagerate, in sensul ca de exemplu mama si vede sau aude copii nu suficient de des, dar nici odata la o luna. Cazul familiei Bodnariu este dupa parerea mea exemplul tipic in care societatea evoluata merge intr-o directie gresita! Fara sa am niciun dubiu, este clar ca parintii nu erau abuzivi, dar ca “poate” au incalcat modul in care vad norvegienii problema copiilor.

Stefan Darabus, romanii din Norvegia si copiii luati de langa parintii lor

Greseala fundamentala facuta de Stefan Darabus este ca amesteca varza cu carnea si le comapara intre ele, cand una este varza cu carne, alta este leguma si alta carnea. Mai exact: DA, in Romnania statul nu are nici cea mai mica grija de familie, copii si in general de cetatenii sai. OK, doar ca asta este un alt subiect, nu ai cum sa-l legi de cazul sotilor Bodnariu. Acolo este vorba de Norvegia si de copii unor romani “sanatosi” la cap. Care au cum si cu ce sa-si creasca copilul!

Asa pot sa spun ca pana la urma daca Gigi Becali a fost pus la puscarie, oare ucigasul din Suedia nu trebuia declarat martir? Asa, fara nicio legatura! Problema noastra era ca intr-o tara civilizata, copii si parintii sunt traumatizati pentru ca statul face cercetari. Care in zeci de cazuri au dus la returnarea copiilor catre familie, deci? Cui i-a folosit ceea ce au facut cei de la Barnevernet au luat copii de langa parinti? Nimanui, evident! Restul este o poveste supta si descusuta pe toate partile, fara o documentare corecta – imposibil de altfel de realizat din cauza netransparentei celor de la Barnevernet ( nu condamn acest lucru, nu ma pricep, nu am idee ce implica de fapt munca lor).

Stefan Darabus si copii

Stefan Darabus, romanii din Norvegia si copiii luati de langa parintii lor

Evident ca la final trebuie sa zic ca radiografia facuta de Stefan Darabus situatiei din Romania e corecta, doar ca ma repet – nu are legatura cu Norvegia si cu autoritatile de acolo. Altfel as putea sa intreb: oare parintii lui Stefan Darabus au facut tot ce trebuia pentru inlaturarea ceausestilor? 🙂 NU, poate ca nu au facut nimic, dar asta nu are legatura cu faptul ca am terminat toate cele 12 clase cu media 10 pe linie!