M-am intors recent de la Bruxelles si cum am ajuns acasa am si decis sa va fac cunostinta cu romanii din Belgia, un site gazduit d eportalul e4Fr.Net – ce gazduieste pe langa comuitatea romanilor din Franta si pe cea a romanilor stabiliti in state francofone., precum este si Belgia. Din ceea ce am inteles de la Viorel si Mariana, stabiliti de peste 15 ani la Bruxelles, comunitatea de romani de aici este foarte mare, ajungand dupa unele estimari la peste 100.000 de romani stabiliti in Belgia.

Romanii din Belgia sunt alaturi de voi

In speranta ca ne vor gasi aici si cei ce au infiintat grupuri de discutii pe FaceBook, dar si cei ce au pagini sau site-uri dedicate acestei comunitati, ba mergem chioar mai departe si speram sa ne viziteze cei ce au firme de transport, magazine in Anvers, Liège sau alte orase din Belgia. Am inteles ca sunt si cateva restauranmte cu specific romanesc, ne-ar face o deosebita placere sa va avem alaturi de noi cu mai multe detalii, pentru a veni in sprijinul romanilor ce viziteaza acele locuri, sau chiar care sunt stabiliti acolo si inca nu au auzit de voi.

Chiar daca suprafata Belgiei este de cateva ori mai mica decat a Romaniei sau a altor state, aici locuiesc 11.071.483 de locuitori, iar asa cum va spuneam mai devreme, se pare ca cel putin 100.000 sunt romani. Pentru cei care nu stiu, Belgia este un regat, condus de regele Filip, insa din punct de vedere politic evident ca este condusa de guvern si de Prim Ministrul Charles Michel.

Romani in Belgia

Romanii din Belgia sunt alaturi de voi