Acum ceva vreme, mai exact cu cinci ani in urma, am lansat portalul e4UK.Info pentru romanii din tarile in care limba oficiala este limba engleza. Spre surprinderea noastra am avut un feedback pozitiv din Irlanda, mai corect spus de la romanii din Cork si Limerick. Ce sa zicem? Am fi dorit sa vina alaturi de noi si magazinele romanesti din Irlanda, poate si cei care se ocupa de spectacole pentru romanii din diaspora, etc. Mai asteptam, nu vrem sa fim noi cei care “ne bagam” in casa lor, nu-i asa?

Romani in Irlanda, una din comunitatile www.e4UK.Info!

Irlanda nu are orase prea multe si prea mari, in comparatie cu Germania spre exemplu, dar si populati asi suprafata tarii sunt mult mai mici decat a Romaniei sau nu mai zic de Franta sau Spania. Totusi sunt cateva comunitati romanesti mari, cum ar fi cea din Dublin, care numara cateva zeci de mii de romani. Am fi bucurosi daca site-uri mai vechi sau mai noi ale comunitatii romanesti din Irlanda nu ar fi atat de “conservatoare” si ar colabora cu noi.

Portalul dedicat comunitatii de romani in UK a gazduit – o face si in prezent – site-ul irlandezilor de origine romana, dar poate ca daca am fi mai strans legati intre noi – ma refer la romanii din diaspora – poate am face un portal special, asa cum au facut altii. De ce nu si noi? Pentru ca pana la urma prea multa independenta, inseamna dispersie si cheltuieli inutile. Am vazut asta pe portalul din Dubai, nu vrem sa repetam greseala!

Romani in Irlanda

Romani in Irlanda, una din comunitatile www.e4UK.Info!