Au trecut sase ani de cand am infiintat e4De – un portal unde multi romani din Germania au gasit informatii utile. Intre timp am inceput sa lucram si la partea de Social Media, am dezvoltat comunitati romani pe FaceBook, bazate mai mult pe marile orase, precum Stuttgart, Frankfurt sau Munchen, ca sa dam doar cateva din cele 15 grupuri ce gazduiesc peste 100.000 de romani. DA, stim ca au plecat doar in Germania 700.000 de romani, ceea ce reprezinta 10% din totalul celor ce au ales drumul strainatatii in locul vietii de acasa. Asadar la noi sunt mai putin de 10% inscrisi, dar speram sa reusim sa atragem alaturi de noi macar jumatate, adica 350.000 de romani aflati in Germania.

Forum Romani in Germania

Chiar daca nu mai sunt la moda forumurile, o spun din proprie experienta, am avut doua destul de mari, unul general si unul pentru acei romani care au ales Germania ca tara de destinatie, acum avem tot un forum, dar pe FaceBook. Am construit si o pagina unde deja au aderat peste 34.000 de romani, deci o mica parte a celor stabiliti acolo. Dar avem si site-ul Romanii, unde am reusit sa atragem pe majoritatea celor aflati in diaspora. Avem aici o gramada de romani in Munchen, Stuttgart, Berlin si tot asa, in marea majoritate a marilor orase din Germania.

Romani in Germania – locuri de munca

In mod evident cei mai multi noi veniti in Germania cauta un loc de munca, asadar pe langa site-ul de anunturi gazduit de www.e4De.Info mai lucram si cu cei de la i4Jobs.Net, o retea de anunturi cu locuri de munca in Germania, care sa-i ajute pe romani sa gaseasca mai usor ofertele de munca dar sa ofere si angajatorilor o platforma unde sa afiseze aceste oferte. Nu am reusit mare lucru pana acum, doar cateva sute de anunturi se posetaza in fiecare luna, dar in timp sepram sa-i convingem pe cei ce intermediaza locurile de munca sa se aboneze pe site [ costa doar 25 de euro pe luna ], ajutand astfel comunitatea dar si pe noi, sa putem oferi servicii de calitate.

Restaurante romanesti in Germania

Stim ca sunt deja zeci de restaurante romanesti in Munchen, Stuttgart sau Nurnberg, am fi incantati daca ar lucra impreuna cu noi la promovarea acestora in randul celor 700.000 de romani in Germania care le-ar trece cu drag pragul daga ar sti programul lor, meniul si adresa. Multi cred ca publicitatea este ceva gratuit sau care se face pe cont propriu, nestiind insa ca fara o prezenta bine gandita in mediul online nu poti reusi cu adevarat.

Venim in intampianarea patronilor de restaurante romanesti in Germania si le oferim aici un spatiu ieftin de publicitate, o pagina de prezentare pe care apoi noi o vom distribui pe pagina noastra si in grupul comunitatii de romani din Germania careia i se adreseaza. Asadar nu ezitati sa ne contactati, printr-un mesaj aici sau la administratorii de grupuri unde gasiti acest articol distribuit.

Transport Romania – Germania

Am dezvoltat o colaborare cu cei ce au creat aplicatia www.Calator.info special pentru firmele de transport ce ajung si in Germania, deja una dintre ele a sponsorizat site-ul si a primit permisiunea de a posta saptamanal in grupurile administrate de noi. Insa mai este suficient loc, pentru ca noi dorim sa acoperim toata Romania, iar in acest moment acoperim doar zona Moldovei, partea de nord. Asadar pentru a putea gasi cat mai multe informatii pentru comunitatea de romani din Germania este necesar sa conlucram, fiecare pe partea pe care o stapaneste mai bine.

In speranta ca am reusit sa facem putina lumina in ceea ce inseamna informatii pentru diaspora romaneasca din Uniunea Europeana, iar aici am oferit cateva informatii pentru cea din Germania, asteptam si alte sfaturi si propuneri din partea voastra.

Asigurari auto pentru romani in Germania

Fara sa ne gandim doar la noi, ci in special la multi romani in Germania care au masina, am colaborat cu www.AutoAsig.info, deci daca vrei sa verifici gratuit care este cea mai ieftina asigurare in Germania, o poti face pe acel site. Mai mult, ne-am dori ca cei ce au firme sau lucreaza la asigurari, sa ne contacteze. Noi le oferim spatiu unde sa-si publice ofertele, distribuim de doua ori pe luna cel putin aceasta informatie in grupurile de romani aflati in Germania, deci ne putem ajuta reciproc. Firmele pot oferi o mica sponsorizare pentru site-ul AutoAsig iar noi ne ocupam de promovarea acestora. Toata lumea are de castigat. Hai sa lucram impreuna, tuturor ne va fi mai bine!