Peste 220.000 de romani au trecut vama Romaniei in ultimile 24 de ore, poate cu ocazia mitingului din 10 august de la Bucuresti, fie pur si simplu multi vin in concediu de vara. Daca ne uitam la statisticile de anul trecut pentru luna august ramanem fara cuvinte, peste 19 milioane de persoane au ajuns in Romania. Datele sunt reale, insa nu sunt nici pe departe concludente, avand in vedere ca nu stim cati sunt romani, cati au fost in tranzit, etc.

Peste 220.000 de romani au trecut vama României in ultimile 24 de ore

Mai avem cateva ore pana maine, 10 august cand roman ii din diaspora si prietenii sau rudele lor vor veni la Bucuresti sa ii spuna lui Dragnea ca e cazul sa plece din politica, vom vedea deci cati din cei 1 milion de romani vor veni la protest. O treaba interesanta: la vama Bors oradenii s-au dus cu sutele sa-i intampine la vama pe cei veniti pentru actiunea din 10 august.

Am inteles ca s-au mobilizat forte impresionante si din partea Jandarmeriei, ceea ce este bine, caci mereu pot aparea provocari si la un numar asa de mare de oameni, cu siguranta ca vor fi incidente nedorite. Mai interesant este sa vedem cum vor prezenta televiziunile protestul, probabil ca vom avea manifestari de vineri si pana duminica. La fel de interesant este si faptul ca ne asteptam la o participare masiva a bucurestenilor. Va lasam pe voi sa comentati pro si contra manifestantilor #Rezist.

Românii vin acasă

Peste 220.000 de romani au trecut vama României in ultimile 24 de ore