Mai in gluma, mai in serios acum cativa ani mi s-a propus sa emigrez in Sri Lanka, iar eu am ras si cam atat. Azi am aflat ca prietenul meu Marius Apetrei a obtinut statutul de imigrant in Sri Lanka! Pentru romani este necesara viza si ea se acorda pentru maxim 30 de zile, cu una sau mai multe intrari. Pentru a fi rezident trebuie sa mergi la Biroul de imigrari din Colombo si in cinci zile lucratoare devii cetatean cu drept de munca in insula cu doar 20.000.000 de locuitori! Acum depinde cum iti place sa traiesti, pentru mine de exemplu, daca taxele ar fi in jumatate fata de Romania si costurile la fel, nu ar fi o problema sa ma mut in Sri Lanka!

Obtinerea statutului de imigrant in Sri Lanka

Asadar poti fi si tu un roman in Sri Lanka, printre cei 80 % localnici care sunt budisti, te vei simti cu adevarat bine – daca ai o parere pozitiva cand pleci de acasa, daca nu – ar putea fi un soc cultural pentru tine si familia ta proaspat mutata. Iar daca nu-ti place mancarea picanta, va trebui sa-ti gatesti singur. Iar daca ai crezut ca traficul din Bucuresti este infernal, staio sa-l vezi pe cel din Colombo, Sri Lanka – cred ca in loc de masina, recomand mersul pe jos sau cu bicicleta! Iar ca sa stii, aici se conduce pe partea stanga, deci masinile in Sri LAnka au volanul pe dreapta.

Daca vii cu avionul – banuiesc ca nu ai de gand sa faci o excursie cu vaporul sau si mai si, cu masina, o sa faci ceva drum intre aeroport si Colombo. Teoretic viata in Sri Lanka este asemanatoare cu cea din India, iar daca iti plac scufundarile, aici e locul ideal. Iar daca reusesti sa treci peste prima zi, te poti gandi sa te stabilesti definitiv aici – sau pentru o perioada mai lumga decat concediul!

Viata in Sri Lanka

Obținerea statutului de imigrant in Sri Lanka