Nu sunt putine cazurile in care romanii din Germania au nevoie de un notar, asa ca am zis sa mai facem ceva pentru a le veni in ajutor. Sa zicem ca aveti nevoie sa faceti o procura sau o imputernicire iar voi sunteti in Munchen. Ce puteti face? In mode evident puteti merge la Consulatul Romaniei, dar puteti apela cu incredere si la un notar roman. De ce? Pai pentru ca nu avem consulate si ambasade peste tot, nu-i asa? Iar de exemplu la Stuttgart avem Consulat Onorific, deci nu ne ajuta. Asadar solutia pe care o avem la indemana este un notar care sa ne faca aceste acte in limba romana!

Notar roman in Germania

Cel mai des multi romani din Germania au nevoie de o procura pentru a ridica cineva actele de stare civila. Iata unde va poate ajuta un notar roman. Desemenea mai puteti face o procura pentru a se sista alocatia pentru copii in tara, dar si pentru a vinde o masina. Asadar in functie de necesitati, contactati notarul din cea mai apropiata locatie de dumneavoastra si rezolvati rapid si fara efort problema. Daca esti notar si vrei sa fii listat la noi pe site, nu ezita sa ne contactezi. In curand o sa avem o pagina speciala unde vom introduce toti notarii din Germania cu adresa si date de contact.

Sunt valabile actele notariale din Germania?

In mod evident raspunsul la aceasta intrebare este DA, deoarece procurile si alte acte notariale facute in Germania se apostileaza si sunt valabile in orice tara a Uniunii Europene. De ce un notar roman? Pentru ca le va face in limba romana si nu mai trebuiesc traduse. Evident ca se pot face si in limba germana, daca va trebuiesc in Germania aceste acte. Ce acte sunt necesare cand merg la notar? Buletinul sau pasaportul cu termenul de valabilitate neexpirat. Atat si nimic mai mult!

Cand am nevoie de un notar roman in Germania?

In afara de cazurile prezentate anterior, in Germania mai ai nevoie de un notar si cand iti deschizi o firma. De ce este util sa treceti pe la un notar? Pentru ca el se ocupa de toate actele necesare, inclusiv de actul de constituire al firmei si inregistraea lui. Fiind roman va va spune tot ce trebuie sa stiti legat de infiintarea/desfiintarea unei firme in Germania. Asadar, pentru siguranta si corectitudine asta este solutia cea mai buna. In plus evident ca o sa aveti nevoie de contabil, preferabil si el tot roman sau vorbitor de limba romana.

Deasemnea recomandam sa apelati la un notar roman si in cazul in car evreti sa vindeti un imobil, dar si o masina [ aici daca stiti limba germana si legislatia puteti sa va descurcati si singuri, in caz contrar recomandam sa mergeti la notar sau avocat! ].

Notar roman in Germania

Notar roman in Germania