Israelul este o tara din Orientul Mijlociu, situata intre Egipt si Liban. Clima subtropica calda, mai ales in regiunile sudice si estice face Israelul si mai atractiv. Malurile tarii sunt spalate de patru mari, dintre care Marea Mediterana si cea Rosie sunt cele mai populare printre turisti.

In ciuda faptului ca Israelul si-a declarat independenta oficiala a tarii abia in 1948, statul evreiesc are traditii vechi de secole, cultura antica si numeroase monumente istorice.

Prin urmare, munca in Israel pentru nu este doar o modalitate de a-si imbunatati bunastarea, ci si o oportunitate de a va odihni atat spiritual cat si fizic in timpul liber. Si cine stie, poate chiar sa obtina cetatenia Tarii Promise si sa ramana acolo pentru a trai pentru totdeauna.

Israelul are cea mai puternica economie din regiune, cu o tehnologie si medicina foarte dezvoltata si moderna. In ciuda nemultumirii locuitorilor din cauza inegalitatii sociale, in general, populatia are un nivel ridicat de venit.

Munca in ISRAEL fara intermediari

Rata somajului este de aproximativ 4,1%, in tara sunt foarte mici ratele dobanzilor la imprumuturile comerciale, iar multe tari europene pot invidia numarul de companii care se deschid zilnic. In acest sens, ocuparea fortei de munca in Israel in 2019, in special pentru strainii calificati, pare a fi o afacere foarte promitatoare.

Pentru cetatenii deosebit de nemultumiti de viata in tarile lor si fara mare calificari, exista o munca necalificata in Israel, chiar fara cunoasterea limbii. Despre modalitatile si caile de gasire a unui loc de munca in Israel, despre locurile vacante si salariile disponibile, precum si despre alte aspecte ale migratiei fortei de munca cititi mai jos.

Cum sa mergeti la munca in Israel

In ciuda faptului ca societatile israeliene nu au prin lege o limita in numarul strainilor angajati, preferinta este intotdeauna acordata locuitorilor locali. Mai ales daca un strain are probleme cu cunoasterea limbii ebraice.

In acest caz, este logic s-ti cauti un loc de munca printr-o companie internationala in care sa fie suficienta cunoasterea limbii engleze. Dar pentru a-si spori sansele de a-si gasi un loc de munca in Israel, mai ales cu planuri de lunga sedere in tara, pentru un strain este optim sa urmeze cursurile intensive in limba locala. Durata acestor cursuri este de 3-5 luni.

Pentru munca legala pe teritoriul israelian, trebuie sa obtineti o viza corespunzatoare si o viza de lucru. Cel mai bine este sa gasiti un loc de munca in Israel pe cont propriu, iar apoi sa vizitati tara ca turist pentru a avea un interviu si a discuta detaliile privind ocuparea fortei de munca.

Daca candidatura pentru postul vacant este aprobata, angajatorul elibereaza un permis de munca angajatului strain. Apoi, la Ministerului Afacerilor Interne al Israelului, trebuie sa obtineti o viza de munca (B1). Asistenta pentru acest lucru va oferi direct compania israeliana.

Termenul maxim de valabilitate a unei vize de munca pentru Israel este de un an, cu dreptul de prelungire ulterioara la 5 ani. Mai mult, documentul indica o anumita arie de activitate. In cazul schimbarii locului de munca va trebui sa repetati intreaga procedura.

Israelul are legi foarte stricte referitoare la respectarea drepturilor muncitorilor straini. De exemplu, pentru concedierea ilegala, subestimarea salariului minim, incalcarea obligatiilor contractuale, angajatorul se confrunta cu mari amenzi administrative sau cu raspundere penala.

Munca in ISRAEL

Munca in ISRAEL fara intermediari