O lege contoversata, aprobata de multi romani dar aplicata de ani buni in tari precum Germania sau Austria va intra in vigoare peste 45 de zile, fiind ieri promulgata de catre presedintele Klaus Iohannis. De ce nu interzic oare fumatul definitiv nu stiu, dar recunosc ca regret ziua in care am “ivatat” acest obieci de care nu reusesc sa scap! Sustin legea, chiar daca imi vine si mie greu, dar nu este corect sa faci ce vrei, unde vrei! In Europa deja legea merge, va merge si la noi, chiar daca vor exista abuzuri din partea ambelor tabere.

Legea antifumat se aplica acum si in Romania peste 45 de zile de la promulgare

Desi nu era cea mai grava problema din Romania, inteleg ca legea a fost promulgata ca sa se arate lumii civilizate ca vrem si noi sa fim ca ei, macar unde nu ne costa nimic. Prevad parlamntari surprinsi cu tigara pe holuri, amenzi acolo unde era suficent un avertisment, dar asa se invata democratia. O spun si o sustin ca parte vatamata in chestia asta, dar care rezista cateva ore inavion fara a innebuni de la acest viciu.

Ce nu-mi prea place este privelistea din fata restaurantelor, cu zeci de pipangii in fata usii, iar iarna arata si mai aiurea, dar nici sa faca o toaleta unde sa te afumi in inghesuiala nu merge. Vom trai si vom vedea incotro se indreapta lumea, caci daca te gandesti cate noxe inhalezi de la masinile de pe strada, deja ai sa zici ca micul viciu e floare la ureche!

Legea a fost aprobata

Legea antifumat se aplica acum si in Romania peste 45 de zile de la promulgare