Desi a fost sprijinita de cam toate fortele din SUA si din afara Statelor Unite, Hillary Clinton a pierdut la mustata in fata lui Dondald Trump, care a devenit astfel presedintele Americii ce va renunta la toate progresele facute in ultimii 20 de ani si va reveni la o politica pragmatica, de expansiune in colaborare cu Rusia lui Vladimir Putin. Ce va insemna asta pentru Romania? In primul rand adio vizele de SUA luate usor, nu mai zic de mersul fara vize.

Hillary Clinton pierde la mustata in fata lui Donald Trump

Daca ne uitam la alegerile din ultimul timp in SUA, republicanii si democratii s-au succedat firesc la conducere, deci azi era ziua lui Trump. Desi multi nu o vedeau pe Hillary Clinton de varsta apropiata cu Trump, ei bine ea are 69 in timp ce oponentul are deja 70. Apropiati de varsta dar opusi ca politica. Daca SUA avea deja cel mai precar sistem social, stai sa vezi de acum incolo.

Sferele de influenta se vor reimparti rapid, Trump si Putin fiind aici aliati. Uniunea Europeana va pierde, la fel si UK, dar cine mai sta sa numere pierderile, cand la granita noastra va are Igor Dodon, cel mai “neprietenos” presedinte din Moldova?

Se vor reuni europenii in lupta cu SUA si Rusia? Vor intelege englezii ca fara aportul sau, Europa va pierde micul salt in nivel de trai din ultimii 10 ani? Presimt ca cei saraci vor deveni mai saraci, iar cei bogati mai bogati, ca de obicei – nu-i nimic nou sub soare!

Hillary Clinton vs Donald Trump

Hillary Clinton pierde la mustata in fata lui Donald Trump