Am sa incerc sa va mai linistesc putin si sa ca dau cateva idei ca sa traim mai bine in Romania. Am sa incep cu cei care se tot plang ga UDMR-ul este mereu in parlament, ei bine ei au luat putin peste sase la suta cand prezenta la vot a fost sub 40%. Daca am fi avut 80% prezenta la vot, maghiarii – sau secuii dupa cum se autodenumesc o parte din ei, ar fi avut trei la suta, deci nu mai intrau in paramentul din 2016! Nu era mai simplu sa-i elimini asa? Dar ai preferat sa ramai acasa, ca acum sa te plangi.

Exista riscul sa traim in doua tari diferite, se va rupe Ardealul de Romania?

O parte a secuimii din Ardeal, cu ceva sprijin de la Budapesta se tot lupta sa rupa fie o parte mai mica din Ardeal, Tinutul secuiesc, fie de ce nu Ardealul cu totul, sa traim probabil ca pe vremea habzburgilor? Ce te face sa crezi ca daca nu mai esti parte a Romaniei vei trai mai bine? Am vazut multi care au divortat pe motiv ca sotia nu producea cat barbatul, apoi ramas singur a descoperit ca-i era mai bine cand era familist!

Da, exista o mica diferenta intre cum sunt oamenii in Ardeal si cum sunt in restul tarii, dar daca ar fi sa se rupa tara in doua as vrea sa luam si Bucovina, merge? As mai adauga si Valea Prahovei, iar la Dobrogea nu as renunta nici mort. De ce sa las Suceava altora, de aia au plecat maramuresenii si s-au stabilit in zona de nord a Moldovei, ba chiar au infiintat si o dinastie, a Musatinilor. Deci mai pe scurt as da afara lenesii, indiferent de etnie, as aduce ceva chinezi sa munceasca dar i-as scoli in Germania. Sau poate lasam asa cum este si ne punem pe munca si mergem la vot data viitoare?

Alegeri 2016

Exista riscul sa traim in doua tari diferite, se va rupe Ardealul de Romania?