Iata ca a mai trecut un an peste site-urile diasporei romanesti, iar cum romanului ii sade bine cand se lauda, am zis sa va prezentam in continuare cele mai cautate comunitati de romani din diaspora, in functie de pozitia ocupata in cautarile compatriotilor nostri. In functie de aceasta pozitionare dar si a numarului de romani care acceseaza site-urile iata mai jos clasamentul pentru anul 2015. Asa cum stiti, avem mai multe domenii, e4UK pentru vorbitorii de limba engleza, e4Fr pentru franceza, e4De pentru limba germana – Germania si Austria – iar pentru restul am ales 4Eu.Info – in speranta ca patru domenii acopera in totalitate cerintele romanilor din diaspora.

Cele mai cautate comunitati de romani din diaspora

Pe primul loc se afla portalul romanilor din Irlanda, chiar daca romanii din Germania depasesc cu mult ca numar restul comunitatilor sustinute de noi. Suedia se afla pe locul doi iar romanii din Dubai pe trei, deci ca sa zic asa, ne-am descurcat binisor in anul care a trecut. Singura problema este “personalul”, pentru ca evident noi nu reusim sa acoperim cu informatii toate site-urile. Poate ca 2016 ne va ajuta sa gasim cativa romani cu inima mare care sa ne ajute sa dezvoltam si mai bine aceste comunitati, mai ales ca deja site-urile sunt destul de cunoscute, poate nu ca nume sau adresa, dar faptul ca am depasit 1 milion de vizitatori cred ca demonstreaza ca este nevoie de noi.

Ne-am dori ca site-ul romanilor din Irlanda sa beneficieze de suportul grupurilor de pe FaceBook, avand invedere ca indifrent ce comunitate cautati, pe cea din Dublin, Limerick sau Cork ne veti gasi printre primele pagini afisate. Este pacat sa nu fructificam aceste rezultate, nu-i asa?

diaspora romaneasca

Cele mai cautate comunitati de romani din diaspora