Sunteti norocosi ca ati ales limba turca, nu araba. In primul rand, deoarece in tarile arabe, fetele trebuie sa-si acopere capetele si corpurile, astfel incat nici un alt barbat sa nu le poata vedea (acest lucru intr-un fel ma pus impotriva invatarii limbii arabe la un moment dat), iar in Turcia totul este mai simplu in aceasta privinta. In al doilea rand, in Turcia, statiunile sunt ieftine, in Dubai, de exemplu, nu toata lumea isi poate permite sa zboare. In al treilea rand, tastatura turca este aproape la fel de latina. In al patrulea rand cine nu-si doreste sa vizioneze multele seriale turcesti fara subtitrare?

Ei bine, daca sa fim seriosi, limba turca este una dintre cele mai simple limbi orientale. Ea este foarte logica. Ca formulele matematice, odata ce ai inteles algoritmul, mai departe totul va merge ca un ceas! Limba turca, ca sa fim sinceri, este o limba aproape artificiala. Cand Ataturk a proclamat Republica Turca in 1923, el aa creat “Comitetul de limba turca”, conceput sa inlocuiasca vechiul limbaj otoman (araba scrisa, vocabularul arab-persan) cu ceva mai modern si usor de invatat (la urma urmei, membrii republicii trebuiau sa fie educati. Iar araba era disponibila in special pentru studenti si slujitorii la manastiri. Deci profesorii s-au asezat, s-au gandit si intr-un an (!!!) au creat ceea ce vorbeste astazi poporul turc si ce vom vorbi noi (speram) cu voi!

Acest curs este construit pe manualul “Hitit”, dezvoltat in centrul de studiu pentru studierea limbii turca pentru straini Tömer (Universitatea din Ankara) si alte materiale.

Un curs online este putin mai complicat decat cel urmat la scoala, deoarece nu are cine controla performanta temelor si pronuntia voastra. Dar nu va faceti griji, in ziua de azi va poate ajuta la pronuntia corecta si google. Gasiti voi metoda cea mai buna de verificare cu ajutorul nostru.

Toate acestea pe baza de voluntariat, daca doriti sa faceti acest lucru de placere, sau de nevoie, nimeni nu va impune! In timp ce macar si un singur elev va dori – noi vom fi aici!

Pentru scris cel mai probabil veti avea nevoie de un font de tastatura turceasca. La panoul de limbi, langa ceas, puteti adauga si limba turca.

Numai partea dreapta este putin diferita de aranjamentul literelor latine. Vedeti imaginea anexata.
Deci, inca un lucru important! Este necesar sa puteti studia cel putin o ora pe zi online, pas cu pas.

Deci, Merhaba! Türkçe kursuna hoș geldiniz !!! Bine ai venit! Bine ati venit la cursul de limba turca!

Curs online de limba turca