10 locuri care trebuie vizitate in Germania. Parada hit-urilor geografice de pe Romanii.info! Care castele sa le vizitezi in primul rand? Care sunt orasele germane cele mai confortabile? Si ce design urban merita cu siguranta vizitat? Cititi despre toate astea in articolul nostru!

1. Schloss Neuschwanstein
Castelul Neuschwanstein – un castel romantic al regelui bavarez Ludwig II, langa orasul Fussen si Castelul Hohenschwangau din sud-vestul Bavariei, langa granita cu Austria. Acest castel merita cu siguranta o descriere mai dataliata si vom reveni la aceasta tema.

Schloss Neuschwanstein

Schloss Neuschwanstein

2. Kölner Dom
Catedrala din Köln este o catedrala gotica romano-catolica din Köln. Ocupa locul al treilea in lista celor mai inalte biserici din lume si este listat ca un sit al patrimoniului cultural mondial.

3. Brandenburger Tor
Au sarbatorit cea de-a 225-a aniversare a Portile Brandenburg este cel mai faimos simbol al Berlinului si al Germaniei. Timp de multi ani au servit drept simbol al Germaniei divizate si al Berlinului, iar dupa 1989 au devenit intruchiparea reunificarii tarii.

Brandenburger Tor

Brandenburger Tor

4. Frauenkirche
Frauenkirche este o biserica din Dresda, una dintre cele mai importante biserici luterane din oraa. A fost construita in stil baroc la indicatia regelui polonez Augustus cel puternic in 1726-1743.

5. Altstadt Heidelberg
Heidelberg este situat in nord-vestul Baden-Württemberg si face parte dintre cele cateva mari orase germane, cu cladiri vechi conservate, care nu au fost afectate de bombardamentele din timpul celui de-al doilea razboi mondial. Cele mai multe atractii se afla in Orasul Vechi, care are una dintre cele mai mari zone pietonale din Europa.

6. Hamburger Hafen / Fischmarkt
Hamburg este unul dintre cele mai mari orase portuare din Europa, situat la confluenta raului Elba in Marea Nordului. Aerul aici este imbivat cu mirosul libertatii si tarilor indepartate. Iar izilele de duminica, intre orele 5 si 9:30 (in timpul iernii de la ora 7.00), la cea mai veche piata din Hamburg se vinde tot ceea ce sufletul poate dori. De la un vechi ceainic de portelan pana la familia de rate – toate acestea pot fi achizitionate aici, sub acoperisul pavilionului de licitatie pentru peste, care are aproape 100 de ani.

7. Zugspitze
Zugspitz – cel mai inalt punct din Germania, inaltime – 2962 m. Situat la granita cu Austria, in satul Grainau.

8. Schloss Sanssouci
Sanssouci este cel mai faimos palat al lui Frederick cel Mare, situat in partea estica a parcului cu acelasi nume din Potsdam. Palatul a fost construit in 1745-1747, dupa designul regelui.

9. Holstentor
Holstentor este poarta medievala a orasului Lübeck in partea de nord-vest a orasului. Monument de stil arhitectural nord-european “gotic”.

10. Museumsinsel
Insula Muzeelor este numele dat varfului nordic al insulei Spreeinsel pe raul Spree din Berlin, unde se afla intreaga constelatie de muzee celebre din Berlin. Insula muzeelor este centrul de atractie pentru turistii si iubitorii de arta din intreaga lume. Din 1999, un ansamblu arhitectural si cultural unic a fost inclus in site-ul Patrimoniului Mondial UNESCO.